Just nu!

Akvarell i sommar! Vi får se vad det blir.

Hans Fredrikzohn

Pluviophile. Autodidakt prokrastinerande prosaisk målarkludd som började måla hösten 2014. Har en långt arbetsliv som typograf och boktryckare, fortfarande verksam. Vad som driver mitt måleri är ”nycker”. Jag vet aldrig vad nästa motiv ska bli. Rätt som det är kommer det som en blixt från klar himmel. Djur och musik har alltid varit ett stort intresse. Nästa målning kanske blir en saxofon, who knows? Oljefärg, svinborstpenslar och linneduk är mitt val just nu. Oljefärgen har lika egenskaper som tryckfärger, vilka är en gammal bekant för mig. Försöker mig på akvarell och har prövat akryl. Alla har sin tjusning.

Engagemang

Jag är engagerad i Amnesty International. Har varit i många år. Mänskliga rättigheter är nåt jag brinner för. Deltar regelbundet i Amnesty International Kinasamordnings möten och aktivism. Kina är en av de vidrigaste diktaturerna i världen. Bland de drabbade finns ett stort antal konstnärer bland annat den nu världsberömde Ai Weiwei som lever i exil i Berlin.

Utställningar och Utbildning

Jag har hittills varit med på fyra utställningar.

2015 Göteborgs Stadsbibliotek

2016 Göteborgs Stadsbibliotek

2017 Galleri Tanja, Molinsgatan, Göteborg

2019 Galleri Engleson

Jag har ingen formell konstnärlig utbildning, jag är medlem i Artem och går i lära hos konstnären Morgan Ekerås (morganekeras.se). Det är roligt vara tillsammans med andra konstnärer. Vi byter erfarenheter, tekniker, lösningar och fikar.

hans.fredrikzohn@artemgallery.se

Galleri – Hans Fredrikzohn