BM TIDEMAND

Att skapa och forma

När jag tittar på livet så här långt, har orden skapa och forma varit en stor motivation i mina handlingar och beslut som jag har gjort både medvetet och omedvetet. För mig handlar livet om att bli inspirerad och känna värmen och godheten i det jag gör.

Bra och intressant konst vad är det?

Det som konstvärlden behandlar och benämner som konst är konst! I dagligt språkbruk tenderar frågan ”är det här konst?” snarare betyda ”är detta bra konst?”

Min konst

Min konst kan, men behöver definitivt inte, vara en plattform för debatt, tankar och att idéer föds och realiseras. Vad jag hoppas och tror är att betraktaren gillar vad han eller hon tittar på och njuta av färgsättning och utformning och skapar sin egen bild av konsten.

Min konstresa

Min konstresa som började i Sverige 1973. Jag gick femte klass. Skolan heter ”Tuppaskolan” och fanns i en liten stad som heter Landskrona. Min teckningslärare sa då att kreativitet är en del av min karaktär. Jag tackar henne för att hon trodde på mig och här är jag idag.

Exhibition

Solo Exhibitions
2008 Now or Never,  Recent Paintings, Privet Gallery, Gothenburg Sweden
2012 …here we go again, Privet Gallery, Gothenburg Sweden

2017 Vad är bra konst?  Recent Paintings,Gallery, Pontus Wiknersgatan Gothenburg Sweden

Exhibition with other artists

2015 Utställning Göteborgs Stadsbiblioteket, flera konstnärer

2016 Utställning Göteborgs Stadsbiblioteket, flera konstnärer

2017 Artem konstgrupp, Molinsgatan 11 Gothenburg Sweden

Public and Corporate Collections
Among the collections in which BM Tidemand paintings are represented are The Queen Silvias Children´s Hospital front page annuell report 2009 and 2010 and font page of resurce report 2016 , Wilfast and at Queen Silvias Children´s Hospital office, Gothenburg Sweden and in privet homes in Sweden and Australia.

bitte.tidemand@artemgallery.se

Galleri – BM TIDEMAND