Just nu!

Jag kommer att delta i en utställning med Artem på galleri Engelsson. Vernissage 18 maj 2019.

Annette Runsten

Att skapa och kreera har alltid varit en stor och viktig del av mitt liv. Målandet har alltid varit där. Först kritor och pennor, senare akvarell- och oljefärg, för att nu kommit till akrylen. Men även andra kreativa områden intresserar mig och jag älskar kurser och att lära mig nya saker. Har gjort otaliga möbler som jag både snickrat och designat, gått flera keramikkurser och nu senast en glaskurs i Tiffany-teknik.

Varför jag målar i akryl

Akryl är ett material som passar mitt sätt att måla perfekt. Jag jobbar snabbt. Jag ändrar och målar om. Jag flyttar och lägger till. Då fungerar akrylen fantastiskt bra eftersom den torkar snabbt. Ingen risk för smutsiga, fula färger. Ingen behov av planering av vilken ordning jag måste måla i. Ingen väntan. Bara att måla.

Mina motiv

Jag tycker om att måla det som lever. Jag vill att man skall uppleva liv och energi i mina tavlor. Jag målar växter, djur och människor. Jag lägger stor vikt att hitta motiv jag känner för. Jag har en kamera med mig och fotar allt jag kan tänkas vilja måla. När jag komponerar mina motiv är det ofta utifrån flera olika bilder jag tagit eller möten jag varit med om.

Konstnärliga utbildningar

1994–96 KV Konstskola, Göteborg
3 års heltidstudier i reklam, dekoration och design
Otaliga kurser i teckning, akvarell, färg, måleri
Otaliga kurser inom andra kreativa områden bl.a. keramik, möbelsnickeri, smycken, glas

Utställningar

Jag har medverkat i grupputställningar på bl.a.:

2015 Galleri Cosmopolitan – grupputställning
2016 Göteborgs Stadsbiblioteket – grupputställning
2017 Molinsgatan 11 – med Artem konstgrupp
2018 Galleri Backlund – vårsalong
2019 Galleri Engleson – med Artem konstgrupp

Vill du kontakta mig?

I galleriet nedan kan du se en del av min produktion. Vill du se mera, något i verkligheten eller bara har frågor är du varmt välkommen att kontakta mig.

annette.runsten@artemgallery.se

Galleri – Annette Runsten